Együtt egymásért

ÍróTesók

ÍróTesók

Csik-Szabó Henrietta véleménye: Lily Defiant-Egan krónikák, Történet egy tündér tollából című regényéről

2022. szeptember 19. - Lily Defiant

Cessilly Phelan életét a könyv elejétől kezdve két szálon ismerhetjük meg.
Az egyik egy szigeten játszódik, ahol tündér alakban él, és egy faun őrzi őt.
Ezekben a fejezetben engem nagyon elvarázsolt a leírás, a lények, amik ott éltek. Itt a főszereplőnk nem tűnt olyan rossznak, így kíváncsivá tett, miért kellett őt egy börtönszigetre száműzni.
A másik egy napjainkban levő királyság, ahol a nagykorúvá vált harcegnő épp a koronázásra készül.
Kifejezetten ellenszenves volt Cessily viselkedése; a tipikus elkényeztetett, önző lány, aki hirtelen hoz döntéseket, és nem akar férjhez menni, hanem egyedül akarja irányítani a királyságát.
Pwyll segít neki, hogy házasság nélkül léphessen a trónra. Őt sokáig rejtély övez, vajon mit csinálhat a háttérben. Arra számítottam, hogy át fogja ejteni Cessilyt, esetleg miatta került a börtönszigetre.
Közben kiderül, hogy Cessilynek van egy ikertestvére, aki épp feudalizmus megdöntésére készül, ezért nem olyan felhőtlen a viszonyuk.
A szálak egy ponton találkoznak, ahol megtudjuk, mi áll a háttérben. Érdekes fordulat volt ez. Cessily hirtelen döntésének egyik következményét ismerhetjük meg, amit bár azonnal megbán, de visszafordítani már nem lehet. Így került egy isteni ítélőszék elé, ahol halálra ítélik. Pwyll tesz arról, hogy enyhítsék az ítéletét, ezért kerül végül a bönrtönszigetre, és ezen a ponton vált világossá, hogy ő semmivel sem tesz keresztbe Cessilynek, inkább segíti őt, ahogy végig tette.

Ami kifejezetten tetszett a történet során, Cessily karakterfejlődése. A fordulatok remekek voltak, és jó volt az információadagolás, így kellően fenntartotta az érdeklődésem. Emellett a mindkét világban megjelenő karakterek, szépen volt kivitelezve ez a párhuzam.

Egy alaposan felépített fantasy történet, amit jó szívvel ajánlok a zsáner kedvelőinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://irotesok-egyuttegymasert.blog.hu/api/trackback/id/tr917935190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása